Holdbarhetstabell
Holbarhetstabell
Hvor lenge vil maten holde seg? Dette kommer an på hvilke råvare du har og selvfølgelig hvor mye vakuum du oppnår i pakken (hvor mye luft du får ut). På grunn av Lava`s gjennomførte kvalitet og sterke pumpe drar alle våre lagerførte modeller ut et vakuum på minimum hele -0,94 - -0,97 bar. Dette er ekstremt mye, di fleste av våre konkurrenter ligger fra -0,60 -0,90 bar.
Nedenfor finner du en holdbarhetstabell for matvarer pakket med en Lava vakuum pakkemaskin. Her finner du tabell for ferske matvarer oppbevart i kjøleskap eller i fryst tilstand.
Nedunder finner du også tips om behandling av matvarer før og etter vakuumering. Ved ytterligere spørsmål er du hjertelig velkommen til og kontakte oss.
Lava bearbeidings og hyene tips. Følger du disse tipsene har du di beste forutsetninger for og få god kvalitet på dine produkter:
- Vakuum pakk om mulig alltid kjøttet avkjølt 0 – 3+ ° C, da får du en god kjøttkvalitet. Samtidig som mørningsprosessen opprettholdes.
- Pass på at produkter som skal pakkes alltid er rene og fine, hygiene er viktig for kjøttkvaliteten.
- Bruk alltid rene og tørre hender når du skal ha innhold i posen som skal pakkes, så slipper du og grise til vakuum posen da smuss og fuktighet lett kan legge seg i sveisesømmen. Lateks hansker anbefales.
- Utfør arbeidet på en plass som er lett og rengjøre og holde fri for bakterier. Gjerne arbeidsbenk i rustfritt stål.
- Husk også på å rengjøre arbeidsredskaper etter hvert.
- Husk og lagre det pakkede produktet kjølig i kjøleskapet eller fryse det ned, bør ikke utsettes for varme mer en nødvendig.
Det kan selvfølgelig nevnes mye mer på dette området, men dette er blant det viktigeste punktene for og få et godt sluttresultat. Jo lavere bakterieinnhold du har på kjøttet ved pakking jo lengre holdbarhet vil produktet ha, høyt bakterieinnhold kan lett forringe smak og i verstefall ødelegge produktet.
Kategorier
- Vakuum Maskiner, Kjøttkverner & SousVide
- Poser & Tilbehør
- Vakuum poser
- Beinbeskytter
- Vakuum beholdere/bokser
- Reservedeler
- Lava L+ Trykkregulator
- Laksebrett Gull/Sølv
- Stekenett & Stekenett "kanoner"
- Kjøttdeig poser
- Aldrings - SPEKEPOSER
- Aldrings - MØRNINGSPOSER
- Kjøttdeigposer
- Slakteutstyr - Kniver, kroker m.m.
- KRYDDER, Urter & blandinger
- SMOKAI Røykgenerator & Spon
- Pølsestappere & Utstyr
- TARMER og tilsetninger
- Dry age - Aldringsposer Speking & Mørning
- DRY AGER - Tørrmodning skap
- Påleggsformer & Presser
- Hamburger presser
- Oppskjærsmaskin